Autot kuuluvat meille – yksityisautoilun puolustaja

Tämä kirjoitus löytyy vaalilehdestäni.


Autot kuuluvat teille – kuului sanan kaksoismerkityksellä leikittelevä Kokoomuksen tienvarsimainos vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Yksityisautoilu on tärkeä liikkumismuoto monessa tuusulalaisperheessä. Aamulla pitäisi ehtiä töihin, päivän jälkeen töistä kaupan kautta kotiin, ruoka lapsille pöytään ja sitten onkin jo kiire harrastuksiin. Monessa perheessä eletään ruuhkavuosien minuuttiaikataulua. Tiedän omasta kokemusta mitä se on. Keski-Uudenmaan tiet ja risteykset ovat tulleet tutuiksi lasten harrastuksien myötä. Osaan arvioida minuutilleen kuinka kauan Riihikalliosta ajaa Keravalle ja Järvenpäähän. Osaan valita jokaisessa risteyksessä nopeimman kaistan.

Auto on välttämättömyys monessa perheessä.

Tuusula on pientalovaltainen kunta ja monesta pihasta löytyy oma auto tai kaksi. Vaikka kuinka kehittäisimme HSL:n linjastoa, ei se palvele kaikkien tarpeita. Auto on välttämättömyys monessa perheessä. Tämä tarve ei tule muuttumaan.

Autolla liikkuvien tarpeet tulee ottaa huomioon päätöksenteossa. Hyrylään on jo nyt onnistuttu kaavoittamaan ja rakentamaan kerrostalo, jonka pihassa ei ole yhtään pysäköintipaikkaa talon asukkaille eikä vieraille. Lopputuloksena ihmiset käyttävät terveyskeskuksen pysäköintipaikkoja vieraspaikkoina. Vantaan Kivistö on surullisen kuuluisa esimerkki tilanteesta kun kaavoitus epäonnistuu pysäköintipaikkojen osalta.

Ideologia ei voita teknologiaa.

Tämä suuntaus pitää pysäyttää Tuusulassa välittömästi. Jatkossa Tuusulaan tulee kaavoittaa riittävästi pysäköintipaikkoja, myös keskustan kerrostaloille. Autot kuuluvat meille ja teille. Autoilu on vapautta. Vapaus antaa ihmisille mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja elää elämäänsä parhaaksi katsomallaan tavalla. Teknologialla hoidetaan liikenteen päästöt kuriin, ei vapautta rajoittavilla ideologioilla. Teillämme kulkee tulevaisuudessa entistä enemmän autoja. Ideologia ei voita teknologiaa.