Blogi

Aluevaalilehti julkaistu!

Aluevaalilehteni on tänään jaettu Keski-Uudenmaan talouksiin. Voit lukea sen myös digitaalisesti sivuiltani. Lehdessä on mukana ristikko, sudoku ja tietysti painavaa asiaa hyvinvointialueista. Mitä ajatuksia heräsi?

Tuleeko kunnantalo purkaa?

Kirjoitus on julkaistu vaalilehdessäni. Kunnantalon kohtalo kiinnostaa monia. Rakennus on arkkitehti Arto Sipisen kilpailuvoittona suunnittelema kunnantalo, joka on otettu käyttöön 1.12.1980. Tuusula-seura on tehnyt ELY-keskukselle esityksen kunnantalon suojelemisesta.Kunnantalo, tai osa siitä, on asetettu käyttökieltoon, johtuen sisäilmaongelmista. 80-luvun alussa rakennetussa talossa on ilmeisen selvästi riskirakenteita ja toimimattomia tai jopa puuttuvia kapillaarikatkoja. Kosteutta on todennäköisesti päässyt rakenteisiin … Jatka artikkeliin Tuleeko kunnantalo purkaa?

Tuusulasta Eurooppaan – Tallinna-tunneli

Tiistaina 8.6. kuulemme suoraan Peter Vesterbackalta Tallinna-tunnelin uusimmat uutiset, ja miten hanke vaikuttaa Suomeen ja Tuusulaan. Lähetys striimataan Facebookissa https://facebook.com/IkkelaKalle ja kotisivuillani. Lähetä kysymykset etukäteen Messengerissä. Tervetuloa mukaan liveen!

Tuusulan elinvoima -vaalipaneeli

Paneeli striimataan kotisivuillani ja Facebookissa. Mitkä ovat Tuusulan merkittävimmät elinvoimaan vaikuttavat tekijät? Miten Tuusulan elinvoimaa voisi vahvistaa? Miten elinvoima näkyy tuusulalaisten arjessa? Tervetuloa Tuusulan elinvoima -vaalipaneeliin pe 4.6. klo 14.30–16. Keskustelu lähetetään suorana Facebookissa Tuusulan kuntapolitiikkaryhmässä. Tule mukaan seuraamaan keskustelua ja esittämään panelisteille kysymyksiä. Keskustelu käydään Erätauko-menetelmällä. Keskusteluun osallistuvat: Erja Sarenius-Salmenkivi, perhehoitaja, perushoitaja (kesk.)Arto Lindberg, … Jatka artikkeliin Tuusulan elinvoima -vaalipaneeli

Laatikko keskelle kylää?

Kirjoitus on julkaistu vaalilehdessäni. Kauppakeskuksen sijainnista Hyrylässä käytiin pitkä keskustelu kuluneella valtuustokaudella. Valtuusto päätti lopuksi, että edetään pohjoisella vaihtoehdolla. Nyt kun olemme nähneet havainnekuvat miltä 8 000 m2 kokoinen Prisma ja kunnan tarvitsemat tilat näyttävät nykyisen torin ja vanhan ostoskeskuksen paikalla, onkin moni pohjoisen sijainnin puolesta äänestänyt tullut katumapäälle. Hyvä niin, koska pohjoinen vaihtoehto on … Jatka artikkeliin Laatikko keskelle kylää?

Päivän Byrokraatti suosittelee!

Olen kuntavaaleissa ainoa tuusulalainen ehdokas (31.5.), jota Päivän Byrokraatti suosittelee. Perusteet suositukselle ovat: Päivän Byrokraatti edustaa aatteellisesti klassista liberalismia ja siihen kuuluvia arvoja kuten oikeuksien tasa-arvo, sanan- ja mielipiteenvapaus, muut yksilönvapaudet ja markkinoiden vapaus. Kaikki suositusehdokkaamme eivät ole aatteellisia kopioitamme, mutta koemme heidän omassa puolueessaan edistävän monia meille tärkeistä ajatuksista ja olevan siksi suosituksemme arvoisia. … Jatka artikkeliin Päivän Byrokraatti suosittelee!

Kylästrategiat – Lapsi käy koulua elämänsä onnellisimpina päivinä

Teksti on julkaistu vaalilehdessäni. Tuusulan kyläkoulujen kohtalo on puhututtanut kuntalaisia viime aikoina osana palveluverkkouudistusta. Joidenkin koulujen osalta on tehty lopettamispäätös ja toisten koulujen osalta päätöksiä siirrettiin eteenpäin. Kylät ovat nousseet barrikadeille puolustamaan omia koulujaan. Se on ymmärrettävää ja niin pitääkin tehdä. Koulujen kohtaloihin vaikuttaa kaksi keskeistä asiaa. Ensimmäinen on terveellinen sisäilma. Jos oppilaat oirehtivat tiloissa … Jatka artikkeliin Kylästrategiat – Lapsi käy koulua elämänsä onnellisimpina päivinä

Autot kuuluvat meille – yksityisautoilun puolustaja

Tämä kirjoitus löytyy vaalilehdestäni. Autot kuuluvat teille - kuului sanan kaksoismerkityksellä leikittelevä Kokoomuksen tienvarsimainos vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Yksityisautoilu on tärkeä liikkumismuoto monessa tuusulalaisperheessä. Aamulla pitäisi ehtiä töihin, päivän jälkeen töistä kaupan kautta kotiin, ruoka lapsille pöytään ja sitten onkin jo kiire harrastuksiin. Monessa perheessä eletään ruuhkavuosien minuuttiaikataulua. Tiedän omasta kokemusta mitä se on. Keski-Uudenmaan tiet … Jatka artikkeliin Autot kuuluvat meille – yksityisautoilun puolustaja